Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 79-ї річниці визволення Дністровського району від нацистських окупантів

Дата: 28.03.2023 13:30
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

До 79-ї річниці визволення Дністровського району від нацистських окупантів.

У ці березневі дні минає 79 років з часу звільнення району від нацистських окупантів. За свідченням істориків визволення Дністровського району розпочалось форсуванням Червоною армією річки Дністер та вигнанням румунсько-фашистських окупантів із сіл Василівка та Волошкове. Місто Сокиряни було звільнено 24 березня, завершились бої визволенням села Вашківці 27 березня.

Важкі бої тривали за визволення Кельменців та Лівинців. Нацистські війська прагнули через Хотин, Лівинці та Липкани (Молдова), а також через Вороновицю і Кельменці створити коридор для виходу з оточення. Шлях їм заступили війська 40-ї армії ІІ Українського фронту, 133-ї, 163-ї стрілецьких дивізій, які 27 березня визволили Кельменці, а 28 березня було перекрито дорогу Хотин-Новоселиця і у селі Недобоївці відбулась зустріч І та ІІ Українських фронтів та партизанських загонів, які діяли на Хотинщині. З 29 по 2 квітня звільнено села Балківці, Кошуляни та Мамалигу Новоселеччини, які входять до Дністровського району.

З квітня 1944 року розпочався штурм Хотина, а вже 4 квітня Інформбюро повідомило про звільнення міста Хотин Чернівецької області.

Ми шануємо і пам'ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від німецько-фашистських загарбників, пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність та державний суверенітет і захищають нас кожного дня.

Героїзм та відвага українських героїв, які сьогодні відстоюють державну цілісність та суверенітет вражає весь світ. З кожним днем героїчного опору російській навалі Україна змінює ставлення до себе і дивує світ. Ми виборюємо для своєї країни майбутнє, яке насправді заслуговуємо. І віримо, що Перемога близько.

🇺🇦Життя та Україна переможуть!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь