Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Круглий стіл «Єднання жінок заради руху вперед»

Дата: 15.12.2021 09:08
Кількість переглядів: 126

Фото без опису14 грудня 2021 року в межах реалізації проекту «Єднання жінок заради руху вперед», реалізація якого здійснюється ГО «Центр громадської активності «Синергія», за сприяння Українського Жіночого Фонду відбувся круглий стіл, який провели радник голови Чернівецької облдержадміністрації з гендерних питань Наталія БАТРАКОВА, заступник голови районної державної адміністрації Лариса СЕЛЕЗНЬОВА та перший заступник районної ради Богдана КРИВА. У заході також взяли участь жінки-депутати Дністровської районної ради, Кельменецької селищної ради, Лівенецької сільської ради, представники громадського сектору та ЗМІ, активні жінки громади.

Основними темами круглого столу були: «Стан реалізації гендерної політики на національному і регіональному рівнях», «Вплив жіночих організацій на формування і реалізацію гендерної політики».

У своєму зверненні до учасників заходу Лариса СЕЛЕЗНЬОВА зазначила, що нинішнє законодавство, орієнтоване на єдину державну політику, спрямовану на досягнення рівних прав та рівних можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства, вдосконалення механізмів її реалізації. Внесено зміни у виборчі нормативні акти, розширено перелік доступних професій тощо.

Вже розроблено проект Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків до 2030 року. Стратегія орієнтована на досягнення Цілей сталого розвитку України до 2030 року та побудови демократичного суспільства.

Беззаперечно, такі зустрічі як сьогодні потрібно проводити частіше, розширювати коло запрошених, аби детальніше вивчити проблеми на місцях та налагодити співпрацю із усіма зацікавленими у запровадженні дієвого механізму подолання гендерної нерівності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь