Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під головуванням заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірини ІСОПЕНКО відбулася нарада

Дата: 17.12.2021 16:20
Кількість переглядів: 127

Фото без описуФото без описуСьогодні, 17 грудня, у Дністровській районній державній адміністрації за головуванням заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірини ІСОПЕНКО за участі першого заступника голови районної державної адміністрації Романа МАЛИША, в.о. директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Надії ПЕРІУС, директора навчально-методичного центру якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладів області Світлани ПРІНЬКО, перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Анжели КОСОВАН, начальника відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області В'ячеслава ЧЕРНЯВСЬКОГО, експерта Департаменту охорони здоров’я за спеціальністю «Педіатрія» Оксани ЗНАК відбулася нарада з головами територіальних громад, керівниками органів управління освітою, структурними підрозділами головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, директорами закладів загальної середньої освіти, батьківською громадськістю та приватними підприємцями на тему: «Організація харчування в освітніх закладах району».

В ході наради було розглянуто та обговорено ряд питань:

1. Важливі кроки реалізації якісного впровадження реформи шкільного харчування в області: заклади освіти Дністровського району.

2. Основні акценти щодо успішного впровадження реформи шкільного харчування в області.

3. Оновлення шкільного харчування у відповідності до нормативно-правових актів з 01.01.2022 року.

4. Дієтичне харчування. Обов’язки медичної сестри/дієтсестри щодо організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти у світлі реформи шкільного харчування.

«Реформа системи шкільного харчування — це здоров’я дітей по всій Україні, у кожному населеному пункті, метою, якої є сформувати культуру харчування серед підлітків, а також виховати в них правильні харчові звички.

Наше спільне прагнення не лише нагодувати дітей корисними стравами, а й допомогти створити безпечне та здорове освітнє середовище, яке сприятиме кращій реалізації інтелектуального, фізичного, соціального та емоційного розвитку учнів, їхнього потенціалу, а також матиме позитивний вплив на стан громадського здоров’я, економіки та демографії загалом в Україні.» - сказав Роман МАЛИШ.

«Успішна підготовка до запуску нової системи харчування – одне із наших основних завдань. Для його реалізації маємо врахувати декілька факторів. Це, зокрема, розв’язання проблем якості та безпечності харчових продуктів, покращення ресурсного забезпечення шкіл та формування культури здорового харчування. Все це допоможе зробити раціон учнів більш збалансованим та різноманітним» – зазначила Ірина ІСОПЕНКО.

Крім того, під час локальної наради було презентовано анонімне опитування щодо якості харчування у громадах області, яке розробили за ініціативи заступника голови обласної державної адміністрації Ірини ІСОПЕНКО. Воно розраховане для трьох категорій: дітей 5-11 класів; освітян, а також батьків, опікунів та представників громадськості. Запустять його вже у січні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь