Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Буковина має високий ризик потрапити до «червоної» зони карантинних обмежень

Дата: 02.02.2022 13:58
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

Буковина усе ще має високий ризик потрапити до «червоної» зони карантинних обмежень, хоча ситуація із захворюваністю на COVID-19 за останніх кілька днів трохи стабілізувалася. Про це під час брифінгу розповіла головна санітарна лікарка області Наталія Гопко. 

«Наразі ми перебуваємо на «помаранчевому» рівні. Уже кілька днів маємо перевищений показник, який відображає кількість госпіталізованих за 7 днів на 100 тисяч населення. Крім того, близький до граничного значення коефіцієнт позитивних випадків. Як відомо, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зараховує до «червоної» зони регіони, де упродовж трьох днів поспіль перевищено щонайменше два з шести контрольних показників», – пояснила Наталія Гопко. 

За її словами, в області уже понад тиждень діють жорсткіші, ніж передбачає «помаранчевий» рівень обмеження, зокрема, заклади освіти переведено на дистанційну форму навчання до 7 лютого. 

«Ці заходи реально працюють, тенденцію до стабілізації ми пов’язуємо із їх запровадженням», – сказала головна санітарна лікарка. 

Водночас, ситуація із захворюваністю на COVID-19 досі нестійка, тож чи повернуться діти за парти, обласна комісія ТЕБ та НС вирішуватиме ближче до кінця тижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь