Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника районної військової адміністрації Олега МЕЛЬНИЧУКА з нагоди днів пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2022 12:10
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Шановні жителі Дністровського району!

У ці травневі дні пам’ятні дати 8 і 9 травня - дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ми відзначаємо в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти нашої держави і вшановуємо пам'ять усіх борців з нацизмом і всіх жертв війни.

Українська земля стала одним з основних полів битви Другої світової війни, загинули мільйони українських воїнів та мирних жителів. Ми добре знаємо ціну війни та несвободи, тому сьогодні знову боремося за мир і свободу.

Вже путінська Росія посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно вже вісім років – і ми не маємо права програти, бо для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

Історія Другої світової війни нас вчить, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Перемога у цій війні означає для нас вільне життя у своєму власному домі за своїми власними правилами. Ми ніколи не були загарбниками, тому правда і сила на нашому боці.

Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах Другої світової війни, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав звільнення світу від нацизму.

Сьогодні, під час військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії, українські захисники й захисниці уособлюють героїзм та відвагу воїнів багатьох поколінь - усіх, хто протягом століть був для нас взірцем служіння батьківщині та своєму народу. Українські воїни – це не просто відвага, мужність, героїзм. Це моноліт, на якому будується незалежність України.

Серед них багато жителів нашого району, які завжди прагнули миру, свободи і вільно господарювати на своїй землі, але у вирішальний для держави час стали до лав її захисників. Кожного дня ми від щирого серця дякуємо вам за хоробрість, відвагу і витримку та молимось за нашу перемогу.

Схиляємо голови перед пам'яттю героїв, які віддали життя, захищаючи незалежність держави. Вони загинули за всю Україну і кожного з нас. Молимося за видужання поранених воїнів. Низький уклін та щира вдячність всім воїнам, які захищають нас від російських загарбників!

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні! Слава її Героям!

З повагою,

начальник районної

військової адміністрації Олег МЕЛЬНИЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь