Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Свириденко: Безмитний режим торгівлі з Британією почне діяти вже в червні

Дата: 27.05.2022 11:43
Кількість переглядів: 118

Нульова митна ставка на експорт українських товарів до Великої Британії почне діяти вже на початку червня. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко за результатами зустрічі з держсекретаркою з питань міжнародної торгівлі Великобританії Енн-Марі Тревельян.

«Це дозволить українським експортерам збільшити обсяг вивозу продукції. В першу чергу, йдеться про такі товари, як борошно, зерно, молочна продукція, м’ясо птиці та напівфабрикати, мед, кукурудзу, цукор. В результаті залучимо до країни додаткові обсяги валютної виручки, що позитивно вплине на макрофінансову стабільність в державі», –  сказала Свириденко.

У 2021 році товарообіг між Україною та Великою Британією виріс на 40%, а обсяг прямих інвестицій в українську економіку сягнув 3 млрд доларів.

Міністерка економіки висловила сподівання, що цього року країни також досягнуть значного прогресу включно з інвестиційною складовою.

«Сподіваємося на подальшу співпрацю в стратегічно важливих для України галузях промисловості та сільського господарства. Нам потрібні британські інвестиції для оновлення та перебудови економіки на нових засадах із застосуванням сучасних технологій», – зазначила Свириденко.

Україна та Велика Британія також узгодили проведення у червні інвестиційної конференції, де уряд розраховує отримати безпрецедентну бізнес-підтримку для розбудови України.

«Сьогодні наше партнерство вийшло на принципово новий рівень, що допоможе Україні вистояти та перемогти російських агресорів», – додала віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки.

Нагадаємо, раніше Юлія Свириденко повідомила, що Україна очікує отримати повний доступ до ринків країн G7 та Європейського Союзу до 2030 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь