Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як отримати лікування ВІЛ під час війни?

Дата: 07.09.2022 16:03
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Люди, які живуть з ВІЛ, можуть отримати антиретровірусну терапію за місцем фактичного перебування. Надзвичайно важливо не переривати прийом антиретровірусних препаратів, лише так лікування ВІЛ буде ефективним та дієвим. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України.

У пошуках антиретровірусної терапії слідуйте такому алгоритму дій:

— Якщо ви залишилися у своєму рідному місті, ви можете отримати АРТ у СНІД-Центр або в кабінеті «Довіра», де ви стоїте на обліку.

— Якщо ви залишилися вдома, але ваш АРТ-сайт не працює, пошукайте найближчий АРТ-сайт. Проте важливо: якщо ви не можете перевірити графік роботи АРТ-сайту, не можете зв’язатися із працівниками або жодним іншим чином дізнатися чи безпечно діставатися закладу, відтермінуйте візит до тих пір, поки ситуація не буде більш безпечною. Перерва у лікуванні дуже небажана, але не загрожує вашому життю.

— Якщо через бойові дії ви виїхали із місця, де постійно проживаєте, та перебуваєте у іншому місті, ви так само можете отримати АРТ. Для цього вам необхідно прибути у СНІД-Центр або кабінет «Довіра».

Лікарі-інфекціоністи та/або соціальні працівники неодмінно зв’яжуться із СНІД-Центром у вашому рідному місті, щоб підтвердити те, що ви отримуєте антиретровірусну терапію. Якщо ж зв’язок із СНІД-Центром тимчасово втрачено, підтвердження може видати Центр громадського здоров’я через МІС ВІЛ.

Як знайти найближчий АРТ-сайт? Скористайтеся однією з платформ для пошуку: онлайн-платформа https://findart.phc.org.ua або чат-бот для пошуку АРТ у Телеграмі: https://t.me/HIV_AIDS_bot

— Якщо ви виїхали за межі країни, ви можете отримати АРТ там, де ви зараз перебуваєте. Для того скористайтеся сервісом HelpNow за посиланням https://helpnow.aph.org.ua або платформою «Treatment4Ukraine/ Лікування для України» www.treatment4ukraine.com

Для отримання відповідей на додаткові питання ви можете звернутися на Гарячу лінія з питань ВІЛ/СНІД: 0-800-500-451


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь