Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українці й надалі житимуть в режимі погодинних відключень

Дата: 23.11.2022 09:30
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Після обстрілів енергосистеми країни 15 листопада упродовж трьох днів енергетикам вдалося налагодити її роботу. Вже 19-20 листопада були запроваджені погодинні відключення. Наразі ситуація з енергопостачанням в Україні складна, але контрольована.

Про це інформує АТ Чернівціобленерго.

Запроваджені аварійні та погодинні графіки відключення електроенергії дають можливість стабілізувати енергосистему та проводити ремонтно-відновлювальні роботи.

Варто зазначити, що після обстрілів 15 листопада по енергетичній інфраструктурі в країні склалася дуже важка ситуація - загальний обсяг зруйнованих об’єктів збільшився до 50%. У всіх регіонах були запроваджені екстрені відключення, при яких графіки та попередження неможливі, а електроенергія може бути відсутня тривалий час. Так, мешканці Нетішина (міста-супутника Хмельницької АЕС), Чорноморська (Одещина), а також на Львівщині, Київщині, Чернігівщині та в інших регіонах, люди взагалі по три дні були без електропостачання. Це пов’язано з тим, що вціліла частина мереж через дефіцит потужності не спроможна забезпечити увесь обсяг електроживлення, яке потребує населення країни.

Ніде у світі нема можливості отримати одномоментно і у великій кількості складне електроустаткування, зокрема багатотонні силові трансформатори, які були зруйновані на обстріляних енергооб’єктах. Українці мають розуміти, що ремонт електрообладнання потребує багато часу і ресурсів.

Тому уся країна, в тому числі й Чернівецька область, надалі буде жити в режимі погодинних відключень. Зі збільшенням навантаження на мережі (тобто, зі збільшенням споживання) кількість відключених абонентів і час відключень також буде збільшуватися. Якщо виникне загроза перевантаження мереж, щоб не допустити технологічних аварійних пошкоджень, можуть додатися й аварійні відключення без попереджень.

Тому економити світло треба всім. У Міненерго закликають кожну родину скоротити на чверть споживання електроенергії.

Вистоїмо, переможемо. Все буде Україна!

Джерело: https://bukoda.gov.ua/news/ukrayinci-j-nadali-zhitimut-v-rezhimi-pogodinnih-vidklyuchen


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь