Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжнародний день пам’яті жертв злочину геноциду, вшанування їхньої гідності та запобігання цьому злочину, який проголошений Генеральною Асамблеєю ООН

Дата: 09.12.2022 09:42
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

9 грудня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв злочину геноциду, вшанування їхньої гідності та запобігання цьому злочину, який проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.

Дата була обрана з огляду на історичні обставини: у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Українці знають, що таке геноцид. 90 років тому наш народ пережив Голодомор - один із наймасштабніших злочинів радянського режиму, що визнаний геноцидом проти українців багатьма країнами цивілізованого світу. Наш народ пережив і інші інструменти масового знищення нації - депортації, репресії, розстріли, примусова праця, русифікація.

З лютого цього року кожен день несе українцям нові жахи. Систематичність та масовість ракетних та артилерійських обстрілів, звірства окупантів, підбурювання до вбивств і катувань від кремлівських пропагандистів свідчать про конкретну мету – знищення українців.

Ми ніколи не забудемо Бучанську різанину, Ірпінську трагедію, вбивства мирних людей на Чернігівщині та Сумщині, жахи Маріуполя з авіаударами по пологовому будинку та драмтеатру, безжальний розстріл на вокзалі у Краматорську, звірства на окупованих територіях. Ці воєнні злочини, скоєні російськими загарбниками у нашій країні, мають всі ознаки геноциду українського народу.

Міжнародні та українські правоохоронці документують та розслідують звірства, які творили російські загарбники на території України та докладають максимум зусиль для того, щоб усі винні у воєнних злочинах та агресивній війні проти України були притягнуті до відповідальності .

Ми не можемо передбачити дату закінчення війни, але знаємо, що перемога настане. Збройні Сили України щодня додають нам віри в Перемогу!

Ворог нас не зламає, настане день і Україна засяє на весь світ!

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь