Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Чернівецькій області буде створено 279 нових робочих місць в рамках урядової програми «єРобота»

Дата: 27.12.2022 13:44
Кількість переглядів: 109

У Чернівецькій області прийнято 132 позитивних рішення щодо виділення грантових коштів в рамках урядової програми «єРобота». Сума грантових коштів складає понад 30 млн грн., середній розмір гранту –  235 тис.грн.

  • Серед переможців у Чернівецькій області – 98 підприємців та 15 юридичних осіб, які будуть розширювати бізнес та відкривати нові лінії виробництва. Також  19 осіб мають намір започаткувати власну справу. Загалом Чернівецька область в п’ятірці лідерів по кількості прийнятих рішень впродовж останніх хвиль, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

За кошти гранту буде придбано обладнання для здійснення господарської діяльності, закуплена сировина та матеріали, а також оренда приміщень. Загалом в області буде створено 279 нових робочих місць, а максимальна кількість нових робочих місць на один проєкт складає 6 осіб.

За видами економічної діяльності найбільше позитивних рішень прийнято для реалізації бізнес-ідей в оптовій та роздрібній торгівлі та для  ремонту автотранспортних засобів – 40%. Понад 21% – у переробній промисловості, а  13% це тимчасове розміщення та організація харчування, а також у сільському господарстві, у сфері охорони здоров’я, адміністративного та допоміжного господарства та наданні послуг.

Довідково. У липні 2022 року запрацювала урядова програма «єРобота». Основною умовою отримання мікрогранту є створення нових робочих місць. Діючі та майбутні підприємці мають створити від одного до двох робочих місць в залежності від суми гранту (одне робоче місце – 150 тис.грн, два і більше - 250 тис.грн). 

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь