Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Продовжує працювати спостережна комісія Дністровської райдержадміністрації

Дата: 29.12.2022 09:08
Кількість переглядів: 490

Інформація про хід виконання розпорядження Дністровської районної державної адміністрації від  12.05.2021 року № 92 «Про  затвердження  Положення про  спостережну комісію районної державної адміністрації» за ІІ півріччя 2022 рік

 

 Спостережна комісія Дністровської районної державної адміністрації  утворена та діє відповідно до розпорядження Дністровської районної державної адміністрації від  12.05.2021 року № 92 «Про  затвердження  Положення про  спостережну комісію районної державної адміністрації» та розпорядження Дністровської районної державної адміністрації від  31.08.2021 року № 150 «Про внесення змін до розпорядження районної державної адміністрації від 12.05.2021 року № 92». У своїй діяльності спостережна комісія  керується Конституцією України, Кримінально -  виконавчим кодексом України, Законами України  «Про місцеві державні адміністрації», «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії  та піклувальні ради при спеціальних виховних установах», постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії», постановою  Кабінету Міністрів України від 25.11.2022 № 1314 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії» та іншими нормативно – правовими актами.

Впродовж ІІ півріччя 2022 року організація роботи комісії здійснювалася відповідно до затвердженого плану роботи спостережної комісії райдержадміністрації на 2022 рік.  Протягом звітного періоду відбулося 5 засідань, на яких розглянуто 30 питань, з них 20 – щодо можливості умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, 7 – щодо можливості помилування, 1 – заміна невідбутої частини покарання на більш м’яке покарання, 2 – загальна діяльність спостережної комісії. За результатам розгляду прийнято відповідні рішення.  Головою, заступником голови, секретарем  та членами комісії опрацьовано матеріали справ засуджених, які відбувають покарання в Сокирянській виправній колонії № 67, з питань щодо можливості умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, заміни невідбутої частини покарання більш м’яким та можливості помилування. За звітний період опрацьовано  матеріали  по 24 справах.

За ІІ півріччя 2022 року вхідна документація по спостережній комісії склала 96 документів, вихідна - 13. Отримано та опрацьовано 35 повідомлень районного суду про розгляд справ засуджених, 28 - клопотань адміністрації ДУ «Сокирянська виправна колонія №67». Решта листів складають копії Ухвал районного суду та затребувані від ВК №67 матеріали. 

За звітний період підготовлено та направлено  12 листів до Кельменецького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області та окремі органи місцевого самоврядування Дністровського району щодо прибуття на місце проживання та працевлаштування звільнених від відбування покарання.

Діяльність спостережної комісії базується на принципах гласності, демократичності, добровільності, відкритості та прозорості і надалі буде спрямована на неухильне виконання покладених на неї завдань.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь