Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щороку 24 березня відзначається Всеукраїнський та Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз

Дата: 24.03.2023 08:44
Кількість переглядів: 73

Фото без опису📢 Щороку 24 березня, в день, коли у 1882 році німецький мікробіолог Роберт Кох відкрив збудник туберкульозу, за що був у 1905 році відзначений Нобелівською премією, відзначається Всеукраїнський та Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз.
👆  Мета дня – підвищити рівень обізнаності населення щодо глобальної епідемії туберкульозу та розповісти про способи її профілактики та лікування. Україна посідає друге місце в Європейському регіоні за рівнем захворюваності на туберкульоз, щороку реєструється близько 30 000 нових випадків захворювання.
🟥 Прийнято  вважати, що туберкульоз – це хвороба, яка вражає виключно представників соціально-дезадаптованих верств населення. Якби це було так, то від туберкульозу не померли б Вів’єн Лі, Елеонора Рузвельт, багато інших досить відомих і заможних людей. До слова,  у 2009 році від туберкульозу помер український письменник Павло Загребельний, Герой України, лауреат Державної премії, автор знаменитої «Роксолани». Однією з найяскравіших українських особистостей, яка боролася з цим підступним недугом, була Леся Українка.
💊💉Для сучасної медицини туберкульоз – цілком виліковне захворювання. І дуже важливо, щоб це розуміли всі. Щоб кожен робив все від нього залежне, щоб працювали три речі: швидка діагностика, ефективне лікування, підтримка і допомога тим, хто хворіє або перехворів на туберкульоз.
👉 Профілактичні флюорографічні огляди, дотримання здорового способу життя, раціональне повноцінне харчування, правила особистої гігієни – це запорука здоров’я та вагомий крок на шляху протидії захворюванню.
📌 Пам’ятайте! При своєчасному виявленні та лікуванні туберкульоз виліковний, тому не забувайте щорічно проходити профілактичні медичні огляди та при появі підозрілих симптомів звертатися до лікаря!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь