Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Дата: 11.04.2023 14:14
Кількість переглядів: 87

Фото без опису🌎 Сьогодні Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Це пам’ятна дата, що відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

🟥 Історія жертв нацистських переслідувань – це жахи війни, страждання на чужині, боротьба в лавах антифашистського опору. Незважаючи на тяжкі випробування, ці сильні духом люди гідно пройшли свій тернистий шлях, зробили вагомий внесок у відбудову зруйнованої країни.

⚡Сьогодні ми з болем у серці констатуємо, що сумні сторінки історії повторюються. Змінився ворог, але методи знущань і катувань над військовими полоненими у московитів такі ж самі, як і у фашистів.

🇺🇦Українська держава пам’ятає про кожного і кожну, хто сьогодні перебуває у російській неволі і щодня працює над поверненням до рідного дому захисників і захисниць рідної землі, цивільних та дітей, яких примусово вивезли за межі держави. Усього з полону Російської Федерації від лютого 2022 року вже вдалося звільнити понад дві тисячі українських громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь