Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 квітня – міжнародний день Землі

Дата: 22.04.2023 10:04
Кількість переглядів: 66

Фото без опису​​​​​​🌍22 квітня – міжнародний день Землі.

🏡Наша планета Земля – наш рідний дім, у якому створені для нас особливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності. Далеко не кожна планета наділена таким потенціалом і розташована в таких унікальних умовах.

☝️Це свято проводиться спеціально, щоб привернути увагу людей до проблем, що стосуються природи та її стану. Адже щороку людство так чи інакше впливає на навколишнє середовище і часто виводить його з хисткого балансу. Людина відповідальна за зникнення деяких видів, глобальні проблеми та локальні забруднення. 

🚀Повномасштабне вторгнення росії до України з 24 лютого минулого року вже завдало та продовжує завдавати величезної шкоди людям та інфраструктурі населених пунктів, де тривають бойові дії. Але війна впливає і на дику природу. Зараз навіть неможливо повністю оцінити вплив війни на довкілля через брак точної інформації. Чим довше триватиме війна, тим більше шкоди вона завдасть довкіллю, і тим більше наслідків ми матимемо в майбутньому. 

🧨Обстріли лісів, наземних і морських екосистем, промислових об’єктів, транспортної інфраструктури та будинків, руйнування систем водопостачання, каналізації та поводження з відходами провокують широкомасштабну та серйозну шкоду з довгостроковими наслідками довкілля та для здоров’я людей.

‼️Питання екології та зміни клімату – це не проблема однієї країни. Тож про війну та її наслідки для екології неодноразово писали світові ЗМІ, адже це турбує всю світову спільноту. Сподіватися, що війна залишиться в кордонах України – це ілюзія, самообман. 

🆘Російська військова агресія забруднює атмосферне повітря, водні ресурси, пришвидшує зміну клімату, труїть та вбиває тварин і рослин. І найстрашніше, що у деяких ділянках природа України ніколи не зможе відновитися до довоєнного рівня, а десь вона радикально зміниться з часом. Проте реальні зміни ми побачимо лише через роки та десятиліття. Про це завжди потрібно пам’ятати, війна впливає на всю природу планети, на людство загалом.

‼️Тож вкрай важливо всьому людству задуматися над проблемами нашого спільного дому. Берегти його і шанобливо ставитися, а починати треба кожному з себе. Бо все велике починається з малого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь