Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні, 27 квітня 2023 року , в залі засідань Кельменецької селищної ради, управлінням культури обласної військової адміністрації проведено практичний семінар для відповідальних працівників за пам’яткоохоронну діяльність в територіальних громадах Д

Дата: 27.04.2023 14:23
Кількість переглядів: 227

 

Фото без описуФото без опису‼️Сьогодні, 27 квітня 2023 року , в залі засідань Кельменецької селищної ради, управлінням культури обласної військової адміністрації проведено практичний семінар для відповідальних працівників за пам’яткоохоронну діяльність в територіальних громадах Дністровського району на тему: «Охорона історико-культурної спадщини Буковини у сучасних умовах».

⚡Виконуючий обов’язки начальника управління культури обласної військової адміністрації Артур БОШТАН у вступному слові зазначив, що культурна спадщина кожної країни є її духовним, культурним, економічним і соціальним капіталом.

🏞️У Дністровському районі на державний облік та під охорону взято 339 пам’яток історії і культури та щойно виявлених об’єктів. Зокрема: археології -136, історії – 137, архітектури і містобудування - 59, монументального мистецтва – 7. Із зазначеної загальної кількості пам’яток 7 віднесені до категорії національного значення, решта 332- до категорії місцевого значення та щойно виявлені об’єкти.

Місто Хотин та селище міського типу Кельменці внесені до Списку історичних населених місць України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2001 №878.

⚡Завідувачка відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Тетяна РОМАНОВИЧ ознайомила присутніх із проблемами обліку, охорони, збереження та використання об’єктів культурної спадщини, розташованих у населених пунктах територіальних громад Чернівецької області.

⚡ Про організаційно-правові засади діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування Чернівецької області у сфері охорони культурної спадщини на сучасному етапі розповів головний спеціаліст відділу з питань культури і мистецтв, охорони культурної спадщини управління культури обласної військової адміністрації Денис САЇН.

⚡Старший науковий співробітник відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Альона ПАНЧУК ознайомила із основними аспектами і вимогами при укладанні охоронних договорів на пам’ятки та встановлення режиму використання пам’ятки культурної спадщини.

⚡Директор Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини Юрій ПРЕСТУПЕНКО, підсумовуючи проведення практичного семінару зазначив , що питання охорони культурної спадщини в сучасних умовах набуває особливого значення та перебуває на контролі всіх органів державної та місцевої влади.

💙💛Тільки той народ, що знає свої історико-культурні коріння і усвідомлює значущість традицій, посідає гідне місце у сучасному світі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь