Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рівно рік тому, 16 травня, українськими військовими, які 86 днів тримали позиції й захищали Маріуполь від окупантів, було отримано наказ припинити оборону "Азовсталі" та скласти зброю.

Дата: 16.05.2023 16:24
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

‼️Рівно рік тому, 16 травня, українськими військовими, які 86 днів тримали позиції й захищали Маріуполь від окупантів, було отримано наказ припинити оборону "Азовсталі" та скласти зброю.

⚡ Уночі з 16 на 17 травня частину захисників «Азовсталі» було евакуйовано на окуповані РФ території, по гуманітарному коридору, для подальшої доставки на підконтрольну українській владі територію.

💥 Оборона металургійного заводу в Маріуполі тривала з березня по травень.

🔥Два місяці пекла, жаху і неймовірної стійкості українців. Нечисленні, у порівнняні з ворогом, українські сили стримували величезне угрупування росіян.

🛩️Попри тотальну перевагу в повітрі, в артилерії, у кількості стволів і людей - росіянам довелося "вигризати " кожен метр Азовсталі.

💛💙 Героїзм Маріупольського гарнізону допоміг вистояти іншим великим містам нашої держави.Мужність, відвага та впертість захисників Маріуполя зробили неможливе – вони змінили хід подій війни і стали справжньою світовою легендою.

💙💛 Багатьом це коштувало найдорожчого. Вони пожертвували своїм життям, щоб вижили ми. І ми не маємо права забувати про їхній подвиг.

🇺🇦Пам’ятаємо! Перемагаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь