Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 травня – Міжнародний день музеїв

Дата: 18.05.2023 09:41
Кількість переглядів: 50

Фото без опису18 травня – Міжнародний день музеїв

💮Цього травневого дня, коли в розмаїтті цвітіння земля, коли небо, здається, розквітло всіма барвами веселки, коли хочеться мріяти, творити, надихати, просто, насолоджуватися життям, історія кличе нас до витоків наших, до славних традицій і обрядів, до невмирущих і нетлінних експонатів і свідків - музеїв.

🇺🇦Для України цей день виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.

💥 З початком бойових дій деякі музеї згорнули свої постійні експозиції. До кінця воєнного стану поновити їх не буде можливості. Фонди були евакуйовані в безпечні місця та бомбосховища. Руйнуючи історію нашого народу, позбавляючи нас культурної спадщини, рашисти порушують культурний баланс усього людства.

🟢Після визволення Київщини Національний музей історії України у Другій світовій війні відкрився виставкою «Україна — розп’яття». Це перша у світі музейна стаціонарна виставка про війну, створена під час цієї ж війни, яку постійно оновлюють в Україні та продемонстрували й продовжують демонструвати у кількох десятках країн світу.

➡️ Завдяки самовідданій творчій праці тих, хто присвятив своє життя розвитку музейної справи, дбайливо зберігається й примножується спадщина народу, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

💙💛Творчого піднесення, цікавих знахідок , непохитної віри у світле майбутнє України всім працівникам та відвідувачам музеїв!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь