Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника районної військової адміністрації Віталія ЯКУБЕНКА з нагоди Дня боротьби за права кримськотатарського народу.

Дата: 18.05.2023 09:41
Кількість переглядів: 63

Фото без опису‼️18 травня 1944 року відбулись найбільш трагічні події в історії кримськотатарського народу. Саме в цей день, у вже звільненому від німецьких військ Криму, розпочалася операція військ НКВС по депортації кримських татар до віддалених районів Середньої Азії та Сибіру. Операція проводилась відповідно до таємної постанови Державного комітету оборони № 5859сс «Про кримських татар».

⚡Десятиліття кримськотатарський народ вів сміливу і наполегливу боротьбу з радянським режимом за повернення на рідну землю. Україна з часу проголошення незалежності взяла на себе повну відповідальність за долю всіх своїх громадян, включно з тими, що повертаються на її територію з місць депортації.

👉 У 2014 році, з початком тимчасової окупації Кримського півострова російською федерацією. тисячі наших співвітчизників – кримських татар і етнічних українців через безпосередню загрозу їхньому життю покинули рідні домівки. Всі ці роки російська окупаційна влада проводить репресивну політику залякування, психологічного тиску, безпідставного ув’язнення, безслідного зникнення кримських татар.

💥 24 лютого 2022 року почалася нова хвиля російського вторгнення на територію України, яка стала новою основою для обшуків, арештів та продовження переслідувань кримських татар.

⚡Росія продовжує примусово переселяти українців, вже не зважаючи на їх національність та походження, фактично продовжуючи геноцид українського народу.

🇺🇦У цей скорботний день схиляємо голови на знак пам’яті про сотні тисяч кримських татар, безжально вигнаних, вбитих і знищених та віддаємо глибоку шану представникам кримськотатарського народу, які вистояли і не скорилися, знайшли у собі сили за ради відродження своєї багатовікової історії.

💙💛 Віримо, що разом українці і кримські татари дадуть відсіч російському загарбнику і звільнять окуповані землі заради майбутнього процвітання України та вільного проживання усіх її мешканців!

♥️Пам’ятаймо, Крим – це Україна! Разом до Перемоги!

З повагою,

начальник районної

військової адміністрації Віталій ЯКУБЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь