Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 жовтня - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 18.10.2023 09:35
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

🇪🇺СЬОГОДНІ - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

❗Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у жовтні 2007 року Європейським Парламентом. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

➡️Цей день покликаний вчергове нагадати про необхідність консолідації зусиль органів державної та місцевої влади, громадських організацій з метою підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Оскільки торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини, Україна була серед перших країн у Європі, яка встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

👉Щороку тисячі громадян потерпають від злочину торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

💥Через війну Росії проти України зростають ризики торгівлі людьми.

Жінки та діти, які змушені покинути Україну через військову агресію Росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми, застерігає Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції.

🫱Попри те, що випадки, пов’язані з торгівлею людьми, складно ідентифікувати під час масового переміщення людей, попередні повідомлення всередині України та за її межами свідчать про те, що торговці людьми готуються скористатися вразливістю тих, хто змушений покинути Україну.

⚡МОМ також звертає увагу на зростання випадків роз’єднання сімей, появу дітей, які переміщуються без супроводу або зазнали роз’єднання з родичами, а також імовірність випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Усе це становить серйозні ризики у сфері захисту, що пов’язані з торгівлею людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців, і загалом постраждалого від війни населення призводять до зростання ризиків.

☝️Наше завдання - аби кожна людина, не зважаючи на свій вік, стать, соціальний статус чи місце проживання, була повністю обізнана та знала як захистити себе та рідних від торгівлі людьми.

Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку держави в напрямку протидії торгівлі людьми, проблема торгівлі людьми залишається актуальною і це негативне явище має стійкі тенденції до поширення, тож давайте спільними зусиллями робити все можливе аби убезпечити наших громадян від потрапляння до ситуації торгівлі людьми.

👉 Постраждалі особи можуть конфіденційно та безкоштовно отримати медичну, психологічну та юридичну допомогу, допомогу із навчання та працевлаштування.

‼️Якщо Ви вважаєте себе постраждалим від торгівлі людьми звертайтеся до:

✅управління соціального захисту населення Дністровської райдержадміністрації за адресою пл. Центральна, 4 каб. 2 або за телефоном (03732) 2-04-73;

✅15-47 - Урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

✅ 527 - Національна безкоштовна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

💙💛Цінність людського життя - не предмет торгівлі людьми!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь