Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На території області підтверджено циркуляцію варіанту EG.5 «EPIC» штаму коронавірусу SARS-CoV-2 "Omicron"

Дата: 31.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

З початку епідемічного сезону захворюваності на ГРВІ у Чернівецькій області серед циркулюючих вірусів домінують віруси SARS-CoV-2, також було виявлено 1 вірус грипу типу В, 1 вірус парагрипу, 3 аденовіруси та 3 риновіруси.

На території області підтверджено циркуляцію варіанту EG.5 «EPIC» штаму коронавірусу SARS-CoV-2 "Omicron". Станом на 27 жовтня 2023 року виявлено 4 випадки інфікування даним варіантом вірусу.

Штам EG.5 було вперше зареєстровано 17 лютого 2023 року. Цей варіант дуже подібний до інших субваріантів Омікрону. На сьогодні не було повідомлень про зміни у тяжкості захворювання. Симптоми «ЕРІС» такі ж, як і в інших варіантів штаму «Omicron»: нежить, біль у горлі, задишка, ломота у тілі, головний біль, лихоманка.

Вакцинація проти COVID-19 допомагає запобігти тяжким випадкам захворювання та ускладненням. Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендовано щепитися додатковим бустером через півроку після попереднього. Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідситуації у країні. Введення наступних додаткових бустерних доз відбувається з інтервалами в 6 місяців після попереднього щеплення.

Нагадуємо, що вакцина проти COVID-19 до кінця 2024 року безкоштовна. Отримати щеплення можна, звернувшись до сімейного лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь