Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні запрацювало майже 11 тисяч Пунктів незламності

Дата: 22.11.2023 11:00
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

☀️В Україні запрацювало майже 11 тисяч Пунктів незламності

За інформацією обласних військових адміністрацій, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції та Укрзалізниці вже діють - 10 945 пунктів по всій Україні, а загалом створені та готові до відкриття - ще 2 356. Такі дані були оголошені на засіданні Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи Пунктів незламності.

💬«Сьогодні в регіонах триває активна робота з підготовки до зими і одним із важливих питань такої підготовки є забезпечення безперебійної роботи Пунктів незламності в осінньо-зимовий період. Враховуючи можливі загрози, громади мають бути готові до реагування на довготривалі виклики» - зазначив Олександр Кубраков, віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури. Міністерство координує розгортання Пунктів незламності, очолює Штаб підготовки – Олександр Кубраков.

Серед першочергових завдань на засіданні Координаційного штабу були названі:

🔸 якнайшвидше переведення в режим діючих 2 356 Пунктів незламності;

🔸 забезпечення пунктів генераторами та додатковими засобами опалення;

🔸 забезпечення підключення Пунктів незламності до фіксованого інтернет доступу;

🔸 створення достатніх запасів паливно-мастильних матеріалів для безперебійної роботи генераторів;

🔸 завершення оновлення даних про розташування Пунктів незламності та їх комплектації для відображення інформації в застосунку Дія.

📲Від кінця жовтня у застосунку Дія стала доступна карта Пунктів незламності. По карті можна знайти дорогу до найближчого пункту та перевірити наявність послуг у ньому.

Під час пошуку Пункту незламності важливо обрати область, де знаходиться користувач і завантажити мапу. Це забезпечить доступність до інформації та мапи навіть в умовах блекаутів, відсутності світла або інтернету.

Також у додатку можна встановити фільтр і знайти локацію з необхідними опціями — пандус, інтернет, мобільний зв'язок, генератор тощо. На мапі з’являться лише ті пункти, де ці опції доступні.

Розгортання пунктів незламності відбувається зусиллями обласних військових адміністрацій, органами місцевого самоврядування, ДСНС України, відповідальним бізнесом, Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia та Національна поліція України.

ℹ️За інформацією з регіонів, станом на середину листопада вже створено 13 301 Пункт незламності. Це майже на 1200 більше від запланованої розрахункової кількості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь