Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Паспортний Сервіс» розпочинає свою роботу в Італії

Дата: 22.11.2023 15:30
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

‼️Через повномасштабну російську агресію тисячі українців - переважно літні люди, жінки та діти - були змушені шукати прихисток за кордоном. До численної української діаспори в Італійській Республіці - понад 230 тисяч осіб, які ще до війни мали там посвідку на проживання, після 24 лютого 2022 року додалося ще близько 180 тисяч українців.

☝️Тож задля покращення умов перебування наших громадян за кордоном Державна міграційна служба України у співпраці з МВС запроваджує роботу мобільних програмно-технічних комплексів ДП «Документ» у місті Мілан. Це дозволить нашим громадянам зручно та швидко оформлювати чи відновлювати необхідні документи та, своєю чергою, відкриє можливість отримувати як фінансову та гуманітарну допомогу, так і мати соціальні гарантії та безперешкодно перетинати кордони інших країн.

📍Наразі два мобільні програмно-технічні комплекси ДП «Документ» (спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортний сервіс») здійснюють прийом анкет-заяв на оформлення документів за адресою: ТЦ «Фіордалісо» Віа Е. Куріел, 25 (Via Eugenio Curiel, 25, 20089 Rozzano MI. Centro Commerciale Fiordaliso).

☝️Згодом кількість таких мікроавтобусів збільшиться.

Обслуговування відвідувачів здійснюється з понеділка по суботу включно, з 9:00 до 18:00.

На період тестування систем, прийом громадян здійснюється виключно у порядку живої черги.

👉Перелік послуг для українців у місті Мілан:

✅оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого);

✅обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);

✅обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);

✅обмін посвідки на постійне проживання в Україні.

📌Звертаємо увагу, що оплата послуг у мобільних комплексах здійснюється на місці за допомогою онлайн-сервісу (оплата готівкою відсутня). Для цього необхідно мати при собі смартфон та банківську картку або її реквізити.

🗣️Отримати безкоштовну консультацію щодо роботу комплексів у Мілані можна на офіційній сторінці ДП «Документ» у Facebook.

➡️ДМС і надалі розширюватиме географію роботи ДП «Документ» в інших країнах світу. Нагадаємо, що наразі за кордоном працюють уже 12 центрів «Паспортний сервіс». Окрім Мілану вони доступні у Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Ґданськ), Німеччині (Берлін, Кельн), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Чехії (Прага), Словаччина (Братислава) та Туреччині (Стамбул).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь