Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працевлаштування людей з інвалідністю

Дата: 30.11.2023 12:20
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

☝Серед пріоритетних напрямів роботи служби - соціальна адаптація та працевлаштування людей з інвалідністю. В центрах зайнятості їм надаються інформаційні та консультаційні, індивідуальні профінформаційні і профконсультаційні послуги, профдіагностичні консультації та психологічна підтримка. Вони беруть участь у семінарах, ярмарках вакансій, зустрічах з роботодавцями, проходять профпідготовку або перепідготовку, підвищення кваліфікації. Фахівці допомагають з пошуком роботи, зокрема залучають до суспільно корисних, громадських або інших робіт тимчасового характеру.

Крім цього, в службі зайнятості надають всебічну підтримку тим, хто бажає створити або розвинути власний бізнес в рамках проєкту «Власна справа», пропонують навчання за ваучером.

Роботодавцям, які пристосовують робочі місця під потреби конкретної особи з інвалідністю, компенсуються витрати на придбання допоміжних засобів.

Пошук роботи громадянам з інвалідністю здійснюється з урахуванням висновків до акту огляду медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації (за наявності). В ньому зазначається перелік професій та придатність шукача роботи до відповідної професії, (в повному обсязі, з обмеженням обсягу виконуваних робіт та визначення тривалості дня).

З початку 2023 року послугами служби зайнятості скористалися майже 500 людей з інвалідністю, за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 109.

Наразі у службі зайнятості є 30 вакансій для людей, які мають інвалідність.

З базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості https://is.gd/wfKbl0.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+9a_zHvyXBTYzYWIy


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь