Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оновлення ситуації станом на 6 ранку 12 грудня 2023 року

Дата: 12.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Оновлення ситуації

станом на 6 ранку 12 грудня 2023 року

Слава Україні! 657 день російської повномаштабної військової агресії проти України розпочався.

Протягом доби 11 грудня відбулось 89х бойових залучень.

Ворог завдав загалом 10х ракетних та 18х авіаційних ударів, 60х ударів МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах. На жаль, російські терористичні атаки вбивають та поранені мирних жителів. Зруйновано або пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також, протягом 11 грудня, російська федерація завдала чергового удару по Україні, використовуючи 15 ударних БПЛА Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 9х ударних БПЛА.

Авіаудари вдарили по Побєді та Новомихайлівці (Донецька область).

Під артилерійський обстріл потрапили понад 90х населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Оперативно-стратегічне угруповання "Півнич", сокири Волинь та Полісся: без суттє

Сокири Сіверщини та Слобожанщини: противник зберігає військову присутність у районах Росії, що межує з Україною. Ворожі війська ведуть активні підривні дії, щоб запобігти розгортанню українських військ під загрозою сокир. Противник збільшує щільність мінних полів уздовж державного кордону в Бєлгородській області (росія).

Оперативно-стратегічне угруповання «Хортиця», вісь Куп’янська: українські захисники відбили 4 рази ворожі атаки в околицях Синьківки та північному заході Петропавлівки (Харківська область).

Лиманська вісь: українські оборонці відбили 8 разів ворожих атак у околицях Спірне та Веселе (Донецька область).

Бахмутська вісь: українські воїни відбили 14 раз ворожих атак у околицях Богданівка, Кліщіївка, Андріївка та Північне (Донецька область). Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута (Донецька область), завдають ворогу втрат у живій силі та техніці та закріплюють свої нові позиції.

Оперативно-стратегічне угруповання "Таврія", вісь Авдіївка: українські захисники продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Українські воїни відстоюють свою позицію, завдаючи ворогу великих втрат. Сили оборони України відбили 42 атаки противника в районах на схід від Новобахмутівки, Авдіївки, на південь від Сєверне, на південь від Тоненьке, Первомайське та Невельське (Донецька область).

Вісь Мар'їнки: Сили оборони України продовжують стримувати ворога у околицях Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки (Донецька область). Українські захисники відбили 14х атак у тій області.

Шахтарське вісь: ворог не проводив жодних наступальних (штурмових) операцій.

Запорізька вісь: українські захисники відбили 3х ворожі атаки в районах північ від Приютного та на захід від Новопокровки (Запорізька область).

Водночас Сили оборони України продовжують активні дії на осі Мелітополя, щоб завдати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці та виснажувати ворога уздовж лінії фронту.

Оперативно-стратегічне угруповання Одеса, вісь Херсон: Сили оборони України утримують позиції на лівому березі Дніпро, продовжують вести контрбатарейний вогонь, завдаючи ударів в тилу ворога.

ВПС України протягом доби 11 грудня завдала 2х авіаударів по зосередженню військ, озброєння та військової техніки противника.

Українські ракетні війська уразили 3x концентрації військ, зброї та військової техніки, 2x склади боєприпасів, 1x командний пост та 1x артилерійську систему російських окупантів.

Підтримуємо Збройні Сили України! Об'єднавшись ми переможемо!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь