Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Солдат Андрій Гриджук загинув 13 травня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Оріхово-Василівка на Донеччині. Захиснику було 40 років

Дата: 19.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

🕯Солдат Андрій Гриджук загинув 13 травня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Оріхово-Василівка на Донеччині. Захиснику було 40 років.

Андрій народився в селі Слобода Івано-Франківської області. Навчався там у школі. У 2002 році закінчив Отинійське професійно-технічне училище №33. З 2003-го жив у місті Хотин Чернівецької області. 3 роки був водієм у МКП «Рембудгазмонтаж». Відмінно керував автомобілем. Потім працював різноробочим на різних будівельних об'єктах, зокрема, в Польщі та Чехії. Останнім місцем роботи було ТОВ «Юкрейн Байсикл». У вільний час любив рибалити, гуляти в лісі, ходити на полювання та збирати гриби.

Під час повномасштабної війни чоловік воював за свою країну в складі Збройних Сил України. Службу ніс у 56-ій окремій мотопіхотній бригаді. Був стрільцем-снайпером 23-го окремого мотопіхотного батальйону «Хортиця».

«Мій єдиний коханий чоловік був світлою, чесною, дуже доброю, щирою, товариською, позитивною людиною, опорою та підтримкою мені та нашим дітям, вдячним і розуміючим сином, вірним другом. Безмежно любив нас із доньками. Мій Андрійко був великим патріотом. З початку війни рвався на передову, я все відмовляла. Але 22 серпня 2022 року я не змогла його втримати... Через два дні проводжала з дівчатками, ледве стримуючи сльози і хвилювання... Я йому вишиванку вишила, чекала додому, адже він казав: «Вишивай швидше, я її на день перемоги одягну». А ще мій Андрійко завжди мені казав: «Усе буде добре, скоро наша перемога, ти у мене сильна...» Дуже хотів додому, до нас з дівчатками, сумував. Але не судилося нам більше зустрітися і обійнятися. За день до нашої річниці весілля мого кохання, мого життя, моєї рідної людини не стало. А я й досі чекаю, не вірю у величезну і непоправну втрату. Мені дуже не вистачає мого Андрійка, моєї рідної коханої людини. А ще болючіше дивитися на наших дівчат, котрим так не вистачає тата, адже він був і люблячим татком, і прикладом, і найкращим другом для своїх принцес.. Нам так тебе не вистачає, адже ти займаєш особливе місце у нашому житті та наших серцяхі…» – поділилися Ольга Гриджук.

Поховали Андрія на Алеї Слави цвинтаря у місті Хотині Чернівецької області.

Вдома на нього чекали мама, дружина та дві доньки.

🙏Чернівецька ОВА спільно із платформою Меморіал героїв вшановують пам’ять захисника.

Долучіться до збору даних – розкажіть про загиблих рідних та близьких, заповнивши форму:

📌Для загиблих військових: https://forms.gle/gx6rCHNBCnSbPdXM6

📌Для цивільних жертв: https://forms.gle/dR3P4EUWd2VVbM7Q6


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь