Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За працевлаштування переселенців можна отримати компенсацію понад 20 тис.грн

Дата: 25.01.2024 13:00
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

‼️За працевлаштування переселенців можна отримати компенсацію понад 20 тис.грн

👉У 2024 році збільшено строки надання та розміри компенсації роботодавцям витрат на зарплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю. Тепер тривалість складатиме 3 місяці, а виплату прив'язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня 2024 року зросла до 7100 грн – сума компенсації за три місяці буде 21300 грн, а з 1 квітня 2024 року становитиме 8 000 грн – за три місяці буде 24 тис.грн. За працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю до 6 місяців. Зараз 42600 грн, з квітня – 48000 грн.

📍Наприкінці минулого року запрацювала нова компенсаційна програма за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тис.грн (15 мінімальних заробітних плат), для ІІ групи – 71 тис.грн (10 мінімальних заробітних плат).

➡️Роботодавцям, в межах цієї програми, компенсуються витрати на придбання: меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.

☝️Також діє ряд інших компенсаційних програм, які передбачають повну або часткову компенсацію єдиного внеску або мінімальної заробітної плати за працевлаштування безробітних вразливих категорій. Зокрема, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю або передпенсійного віку, одного з батьків, хто виховує дитину до 6 років або дитину з інвалідністю, а також молодь на перше робоче місце.

✨З питань підбору працівників або отримання компенсацій потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або до фахівців Чернівецького обласного центру зайнятості за телефоном 0372950211.

🔔Довідково. У 2023 році майже 200 роботодавців Чернівецької області скористалися компенсаційними програмами обласної служби зайнятості. Майже 150 безробітних працевлаштовані з наданням компенсацій, а роботодавці отримали понад 4,6 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь