Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба зайнятості допомагає створити інклюзивне робоче середовище

Дата: 02.02.2024 16:00
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

‼️Служба зайнятості допомагає створити інклюзивне робоче середовище

👉За облаштування робочого місця для людей з інвалідністю служба зайнятості компенсує роботодавцю такі витрати. Це допоможе створити інклюзивне робоче середовище, а людині з інвалідністю самореалізуватися.

♿Люди з інвалідністю є рівноправними членами суспільства і наділені всіма правами та свободами, зокрема і правом на працю. Сьогодні вони більшою мірою беруть участь у житті суспільства, однак продовжують стикатися з безліччю перешкод на шляху до самореалізації через різні види діяльності, зокрема, освіту, зайнятість, спорт тощо.

✨Залучення людей з інвалідністю до роботи має такі ж переваги (а подекуди навіть більші) для роботодавця, як і залучення працівників без інвалідності. Відповідні переваги носять комерційний та ментальний (психологічний) характер. Підбір та працевлаштування людей з інвалідністю може створити більш різноманітне та інклюзивне робоче середовище, що зрештою може призвести до більшої кількості вирішених проблем та інновацій на робочому місці.

➡️Наприкінці минулого року запрацювала нова компенсаційна програма за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тис.грн (15 мінімальних заробітних плат), для ІІ групи – 71 тис.грн (10 мінімальних заробітних плат). Роботодавцям, в межах цієї програми, компенсуються витрати на придбання: меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.

🔔Ознайомитися з умовами отримання компенсації можна на сайті Державної служби зайнятості або у найближчому центрі зайнятості.

📍З питань підбору працівників або отримання компенсацій потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або до фахівців Чернівецького обласного центру зайнятості за телефоном 0372950211.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь