Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Буковині створили ґендерний портрет

Дата: 11.03.2024 14:10
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

✨На Буковині створили ґендерний портрет. Його презентували 7 березня, під час круглого столу «Березневі тези про ґендерні терези».

☝️Гендерний портрет Чернівецької області – це аналітична збірка, що включає актуальну соціально-демографічну статистику та особливості таких груп, як жінки і чоловіки. Зібрана інформація відтворює демографічні характеристики регіону та включає достовірні показники у таких сферах як політика та публічне управління, громадсько-політичне (суспільне) життя, зайнятість населення та рівень безробіття, охорона здоров’я, освіта, соціальний захист населення, статистика представництва жінок і чоловіків правоохоронних органах.

💬«Ми хочемо побачити чоловіків і жінок у різних сферах і галузях, рівень їх зайнятості, приналежність до різних вікових і соціальних груп, їх економічну спроможність тощо. Якщо йдеться про соціальні паспорти територіальних громад Чернівецької області, то ми говоримо про мешканців кожної громади окремо. Наприклад, ми вирізняємо скільки є людей похилого віку, скільки багатодітних матерів, скільки осіб з інвалідністю. Бачимо інші відмінності в групах жінок і чоловіків. Враховуючи всі статистичні дані, ми можемо чітко визначити потреби буковинців і у відповідь сформувати послугу та реалізувати через бюджетну програму. Чому нам важливий ґендерний портрет? Тому що, наприклад, цього року у нас народжується більше діток. І в перспективі ми розуміємо, що через 7 років нам потрібно буде більше місць у дитячих садках і школах. А може бути навпаки. В гендерних портретах чи профілях ми бачимо динаміку змін і диспропорцій. Визначаємо гендерні розриви в різних галузях», - зазначає виконавча директорка ГО «Центр громадської активності «Синергія» Наталія Батракова.

💪Розробили ґендерний портрет у рамках Регіональної програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення ґендерної рівності, протидії торгівлі людьми. Її реалізовували спільно Департамент соціального захисту населення Чернівецької обласної військової адміністрації та громадська організація «Центр громадської активності «Синергія» впродовж 2021-2023 років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь