Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Буковині понад 400 осіб отримали державні гранти на суму 100 млн грн

Дата: 12.03.2024 14:42
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

💰На Буковині понад 400 осіб отримали державні гранти на суму 100 млн грн.

🗣️У Чернівецькій ОВА відбувся брифінг директорки Чернівецького обласного центру зайнятості Любові Кожолянко. Вона розповіла, що вони здійснюють супровід двох грантових проєктів урядової програми єРобота «Власна справа» і «Гранти для ветеранів та членів їх сімей».

💪Зокрема, за 2023-2024 роки мікрогранти отримали 397 учасників програми, ще 10 осіб стали здобувачами «ветеранського гранту». Загалом сума коштів склала 100 млн грн. Що ж до робочих місць, то в області їх створять близько тисячі.

💬«Торік мікрогрантом за урядовою програмою єРобота «Власна справа» скористалися 356 осіб, що сприяло створенню 740 нових робочих місць. Грантом на розширення власної справи скористалися 295 підприємців та 11 юридичних осіб, а ще 45 – відкрили власну справу. У бізнес Чернівецької області вкладено 85 млн грн. грантових коштів за цією програмою», - зазначила Любов Кожолянко.

☝️Крім того, вона додала, що цьогоріч за цією програмою вже є 41 позитивне рішення. З них семеро осіб відкривають власний бізнес, решта підприємців - розширюють сферу своєї діяльності. Зокрема, в області буде працювати Центр внутрішньої медицини, гастроентерології та гепатології, студія масажу, мініпекарня з кав'ярнею, логопедична студія, точка торгівлі з виготовленням продуктів швидкого харчування, магазин з продажу квітів та проєктування, встановлення і підключення сонячних станцій. Підприємці, які розширюють бізнес, створять понад 80 нових робочих місць.

🪖Також у 2023 році започаткували грантову програму «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Її учасники можуть отримати грант від 250 тис грн до 1 млн грн. Торік 6 учасників бойових дій та дружина ветерана отримали 7 грантів на суму понад 2,7 млн грн. За цією програмою реалізували бізнес-ідеї щодо віджиму соняшникової олії, виробництва пелет, розширили продовольчий магазин, відкрили службу по ремонту приміщень, сантехніки, а також створили мініферму.

🤝Зауважимо, що цьогоріч також вже є чотири позитивних рішення. Троє учасників бойових дій планують відкриття продуктового магазину, розширення бізнесу шляхом появи додаткового магазину з продажу дитячих іграшок та спортивного клубу. Відкрити кав'ярню має намір дружина учасника бойових дій на Сторожинеччині.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь