Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

20 березня – Всесвітній день Землі

Дата: 20.03.2024 14:24
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

🔰20 березня – Всесвітній день Землі. Свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Цю дату обрали не випадково: 20 березня знане як день весняного рівнодення – символ пробудження природи та початку нового кола її розвитку.

👉Насправді у календарі міжнародних свят існує два дні Землі – 20 березня і 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий – екологічну. Свята покликані сприяти популяризації піклування про навколишнє середовище задля того, аби якнайдовше зберегти екосистему планети у задовільному стані. Інакше кажучи, мета свят – привернути увагу громадськості до стану планети, вкотре нагадати людству про те, що зараз, як ніколи раніше, необхідність берегти природу є надзвичайно гострою.

☝️Засновник цього дня – відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Він розгорнув кампанію з висаджування дерев і чагарників у 1840-х рр. для того, щоб розвивати в людях дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Ця ідея так сильно його захопила, що коли він став секретарем штату Небраска, у 1872 р., він запропонував встановити спеціальний день, присвячений озелененню.

ℹ️Cаме ж свято, іменоване зараз Міжнародним днем Землі, в 1970 р. придумав американський сенатор Гейлорд Нельсон. Спочатку свято відзначалося лише в США, адже дуже швидко його популярність стала планетарною. Через рік, у 1971 р., ООН офіційно визнала це свято, і воно стало всесвітнім – necu.org.ua. А у 2009 р. Генеральною асамблеєю ООН 22 квітня було проголошено Міжнародним днем Матері-Землі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь