Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Хотині відбувся форум з питань організації надання медичних послуг у закладах охорони здоров’я Дністровського району.

Дата: 27.03.2024 08:57
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

👨‍⚕️У Хотині відбувся форум з питань організації надання медичних послуг у закладах охорони здоров’я Дністровського району.

💬Зокрема, йшлося про пріоритетні напрямки роботи закладів охорони здоров’я та медзакладів та аптек в умовах воєнного стану, надання медичних послуг, проблемні питання пільгової категорії громадян у громадах, а також про досвід роботи з урядовою програмою «Доступні ліки».

🏥Так, у Дністровському районі зареєстровано 17 аптечних закладів (46 місць відпуску рецептів), з них 12 працюють відповідно угоди за програмою реімбурсації. Крім того, в районі зареєстровано 15 закладів первинної медичної допомоги.

💊Зокрема, 31 серпня до реєстру лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації внесли шість препаратів морфіну в таблетках для паліативних пацієнтів. За програмою «Доступні ліки» в розділах Опіоїдні анальгетики та Наркотичні та психотропні лікарські засоби на пільгових умовах в Дністровському районі надають послуги дві аптеки – ТОВ «Да Сігна Чернівці» Аптека №33 смт Кельменці та КНП «Центральна районна аптека №28» м. Сокиряни.

☝️Загалом торік в Дністровському районі по програмі Національної служби охорони здоров’я України (НСЗУ) «Доступні ліки» виписали 45 тис. рецептів, з яких погашено в аптеках 32 тис. (що становить 70,9% від виписаних рецептів).

🏆Лідерами є Новодністровська громада (4807 виписано, 4522 погашено (94%)), Кельменецька громада (виписано 14, 5 тис. рецептів, погашено 13 тис. (91,6%)) та Хотинська громада (12800 виписано, 11000 погашено (85,8%)).

Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь