Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Клець Олександр Федорович

Дата: 02.04.2024 10:14
Кількість переглядів: 30

Фото без описуКлець Олександр Федорович

16.10.1981-14.08.2022

орден «За мужність» III ступеня

 

Народився 16 жовтня 1981 року в місті Новодністровськ  Сокирянського району (нині Дністровського району) Чернівецької області. Зростав  міцним, прудким, спортивним хлопчиком, любив активні забави. Чудово грав у футбол, навіть отримав від друзів прізвисько «Марадона». Після закінчення Новодністровської  загальноосвітньої школи №3  вступив до Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка на спеціальність «Фізична культура і спорт». Цю спеціальність обрав не випадково, адже з дитинства  захоплювався спортом. Чудово грав у футбол за, що отримав прізвисько «Марадона». Після закінчення вишу жив і працював у Чернівцях. Неодноразово, особливо в дитинстві, приїжджав на малу батьківщину своїх батьків в село Нелипівці Кельменецького району (нині Дністровський район).

 У 2015 році Олександр Клець підписав контракт на три роки та пішов добровільно служити у Збройні сили України. Був учасником антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на Сході України. Після закінчення контракту працював охоронцем, певний час проживав та трудився за кордоном. Коли в Україні почалося повномасштабне вторгнення росіян, молодший сержант Олександр Клець повернувся додому та разом зі  своїми побратимами пішов захищати рідну землю. Оскільки був фізично витривалим, то з 29 березня 2022 року служив молодшим сержантом, командиром відділення військової частини А4165 Збройних сил України. Разом із побратимами самовіддано боровся з ненависним ворогом. За словами друзів по зброї, Олександр  був відважним, сильним  та мужнім.

Загинув захисник 14 серпня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу в районі села Богородичне Краматорського району Донецької області. Поховали   молодшого сержанта Олександра Клеця на Кельменеччині – у Нелипівцях, рідному селі батьків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь