Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ковальчук Сергій Петрович

Дата: 02.04.2024 10:24
Кількість переглядів: 131

Фото без описуКовальчук Сергій Петрович

17.08.1973-17.08.2016

орден «За мужність» III ступеня

 

Народився 17 серпня 1973 року в селищі Кельменці, нині Дністровський район Чернівецької області у простій робітничій сім’ї. Навчався у місцевій загальноосвітній школі (нині – ліцей). У 1989 році вступив до професійно-технічного училища та здобув фах тракториста. Заразом отримав і права водія всіх категорій транспортних засобів. Строкову військову службу проходив у повітряно-десантних військах в Ізяславі. Працював на різних роботах, часто виїжджав на заробітки за межі України.

Пішов боронити Україну від російської навали під час четвертої хвилі часткової мобілізації у 2015 році. Спочатку проходив військову перепідготовку у «Десні», потім – у Житомирі. Був розвідником, молодшим сержантом, командиром відділення 81-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил України. Після закінчення терміну мобілізації уклав контракт на подальшу службу.

Загинув 17 серпня 2016 року (у день свого народження) під час мінометного обстрілу, вчиненого терористами у промзоні Авдіївки – від чисельних осколкових поранень, потрапивши крім цього під завал. Похований у селищі Кельменці. Залишилась мати Людмила, дружина Тетяна та четверо діток – Євгенія, Катруся, Петрик, Анюта.

 Указом Президента України № 511/2016 від 19 листопада 2016 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). В серпні 2017 року у Кельменцях на фасаді місцевого ліцею відкрито меморіальну дошку Сергію Ковальчуку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь