Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пінчук Давид Степанович

Дата: 02.04.2024 13:58
Кількість переглядів: 93

Фото без описуПінчук Давид Степанович

09.03.2000-07.05.2022

орден «За мужність» III ступеня

 

22-річний старший солдат Давид Пінчук загинув у важкому бою у селі Серебрянка на Донеччині. Це приблизно за сто кілометрів від Жданівки, містечка, в якому хлопець народився. У 2012-му їхня сім’я перебралася на постійне місце проживання на Хотинщину у село Зарожани.

У Степана Григоровича та Людмили Василівни Пінчуків дев’ятеро діток: п’ятеро донечок та четверо синочків.

Давид – найстарший із синів: сміливий, наполегливий, рішучий… Після закінчення Зарожанської школи здобув професію радіомеханіка в Чернівецькому училищі.

Працював в охоронній фірмі. А у 2019 році юнак підписав контракт на військову службу у Збройних силах України. З тих пір він мужньо боронив свою країну.

– Як тільки розпочалася повномасштабна війна, військова частина, в якій перебував Давид, знаходилася у Житомирі, згодом їх перевели на Яворівський полігон у Львів, – розповідає батько Степан Григорович. – Унаслідок авіаудару по гуртожитку сина контузило, він втратив пам'ять. Згодом трохи підлікувавшись, повернувся на кілька днів додому, - розповідають.

– А з 11 квітня знову вирушив у бій. З тих пір нічого нам не розповідав про своє місцезнаходження. От тільки 5 травня зізнався, що воює поблизу Слов’янська. А наступного дня ми вже не могли з ним зв’язатися…

7 травня сталося непоправне – від отриманої вибухової травми життя Давида Пінчука обірвалося навіки. А він лише обороняв свою рідну землю, визволяючи український народ від російських окупантів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь