Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Філіпчук Ігор Венедиктович

Дата: 02.04.2024 16:40
Кількість переглядів: 28

Фото без описуФіліпчук Ігор Венедиктович

31.05.1977-08.07.2014

орден «За мужність» III ступеня

 

Народився 31 травня 1977 року в селі Грушівці Кельменецького району (нині Дністровський район) Чернівецької області. У родині, окрім нього, було троє дітей – старший брат і сестра. Закінчивши 9 клас Грушовецької школи, вступив до Кельменецького професійного ліцею, аби здобути фах тракториста. Згодом був призваний на строкову службу до Збройних сил України, служив у «Десні». Після повернення до цивільного життя працював трактористом, їздив на заробітки. Одружився. Разом з дружиною Тетяною виховував донечку Оксану (2001 р.н.) та синочка Давида (2011 р.н.).

Мобілізований до війська навесні 2014 року. Близько 2-х місяців перебував у зоні АТО (м. Щастя), старший солдат (водій) 87-го аеромобільного батальйону (військова частина А2582, Чернівці) 80-ї окремої аеромобільної бригади. Загинув 8 липня цього ж року під час артобстрілу в селищі Стукалова Балка Слов’яносербського району Луганської області внаслідок вибухової травми.

Похований в селі Нагоряни Дністровського району Чернівецької області.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни 14 червня 2015 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

З метою вшанування пам’яті Героя на фасадах Грушовецького НВК та Кельменецького професійного ліцею встановлено меморіальні дошки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь