Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрченков Сергій Вікторович

Дата: 02.04.2024 17:12
Кількість переглядів: 41

Фото без описуЮрченков Сергій Вікторович

10.11.1975-05.04.2022

медаль «За військову службу Україні»

 

 

Народився 10 листопада 1975 року в селищі Кельменці, нині Дністровський район Чернівецької області. Після закінчення Кельменецької середньої школи вступив до Хотинського сільськогосподарського технікуму. Закінчив технікум вже після завершення строкової служби, одержавши спеціальність – механік. Навчався також в Кам’янець-Подільській аграрній академії, але за сімейними обставинами не закінчив.

В молодості займався пауерліфтингом, важкою атлетикою, цікавився бодібілдингом. У технікумі грав у складі КВН. Пізніше працював на різних роботах: у фірмі «АРГО», в PST декларантом, на пилорамі.

 І хоча мав коріння російське (батько був росіянин), і проживав там деякий час, неодноразово гостював у родичів, він не вагаючись пішов боронити Україну від російських окупантів. Спілкування з родичами-росіянами припинилось назавжди. За спогадами доньки Анастасії Сергій говорив, що не важливо, якої національності тече в нього кров, він завжди був українцем і ним назавжди залишиться.

  Призваний до лав Збройних сил України 19 грудня 2019 року. Був головним сержантом, командиром інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу мотопіхотного батальйону військової частини А 0998. До початку російсько-української війни проходив службу в місті Яворів. Був важко поранений в ногу, але після одужання знову пішов на передову. Часто донька втрачала зв’язок з батьком, адже велися жорстокі бої. У розмові з рідними завжди був оптимістичний, говорив, що як би не було складно, холодно, але ми стоїмо і будемо стояти. Але попри все він знайшов спосіб привітати мати і доньку з Міжнародним жіночим днем, а за кілька тижнів його, на жаль, не стало…

 Загинув Сергій 5 квітня 2022 року поблизу міста Попасна Сєверодонецького району Луганської області, внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу, отримавши кулю в голову. Похований 13 квітня 2022 року в рідному селищі Кельменці. У нього залишились мати Валентина та донечка Анастасія.

Сергій Юрченков посмертно нагороджений медаллю  «За військову службу Україні».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь