Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники провели профілактичні заходи з питань пожежної безпеки

Дата: 02.05.2024 16:30
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

⛪Наближається велике свято – Великдень або ж Воскресіння Христове! На Великодні свята відбуватимуться богослужіння у великій кількості храмів. У ці святкові дні культові заклади відвідає чимало прихожан.

📢Рятувальники провели профілактичні заходи з питань пожежної безпеки та провели інструктаж із священнослужителями Дністровського району, де пояснили найголовніші правила пожежної безпеки під час святкування Великодня.

🔥Під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь у приміщеннях храмів, тому потрібно бути більш пильними і уважними при користуванні відкритим вогнем. Після завершення служби не слід залишати у церквах непогашені свічки, електропобутові та освітлювальні прилади необхідно від’єднати від електромережі.

❗Необхідно вкрай обережно поводитися із різноманітними електричними гірляндами (пристроями), якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Використання різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення пожежі. Свічники потрібно встановити на металеві листи, що закріплені на підлозі.

💬Звертаючись до вас, шановні віряни, закликаємо під час святкувань поводити себе порядно, виважено, не порушувати протипожежні вимоги, не залишати без нагляду дітей, не дозволяти їм гратися з вогнем.

🕯️Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Жінкам необхідно міцно підв’язувати хустки і прибирати волосся, зменшуючи ризик попадання на них вогню при нахилі голови.

🪔Після служби більшість людей несуть лампадки та запалені свічки додому. Вони, залишені без нагляду, можуть також стати однією з причин пожежі під час святкування Великодня.

☝️Як прийнято, через тиждень після Великодня, люди традиційно провідують могили родичів, прибирають їх від сміття та сухого листя. Під час таких робіт необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки, складати сміття у спеціально відведених для цього місцях.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь