Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Крилюк Ілля Васильович

Дата: 21.06.2024 10:02
Кількість переглядів: 82

Фото без описуКрилюк Ілля Васильович

1992-15.11.2023

орден «За мужність» III ступеня

 

 

Молодший сержант Ілля Крилюк, позивний Матрос, загинув 15 листопада 2023 року в бою з окупантами біля села Вербове Запорізької області. Захиснику був 31 рік.
Ілля народився в селі Просикуряни Чернівецької області. Закінчив школу в селищі Глибока. Потім здобув фах електрика у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки. У 2011 році був призваний на строкову військову службу. У 2014-му став на захист Батьківщини від російської агресії. Був учасником бойових дій у зоні АТО, воював на Луганщині, удостоївся численних нагород. У боях отримав важкі поранення, довго лікувався та згодом відновився і повернувся до цивільного життя. Одружився, виховував із коханою сина. До вторгнення працював на підприємстві «Агро-Вест-Ком».
З початком повномасштабного вторгнення чоловік повернувся до лав захисників. Служив у 14-ій штурмовій бригаді Національної гвардії України «Червона калина». Пройшов навчання в Україні та Великій Британії. Обіймав посаду головного сержанта взводу.
«Я – дружина Героя України, який віддав життя за нашу незалежну Україну. У 2014 році стримував з побратимами загарбників в Луганську, після тяжкого поранення залишився у запасі. 24 лютого 2022-го, не залишивши свою Батьківщину в скрутні часи, пішов у перших рядах захищати наш з вами спокій. Але, на жаль, ми втрачаємо кращих з кращих, які готові йти до кінця за наше майбутнє», – написала Лілія Швець.
«Веселий, добрий, завжди готовий допомогти – роботою чи порадою. Йому вже доводилося воювати, відновлюватися після важких поранень. Попри це, Ілля Крилюк не вагаючись пішов захищати Батьківщину від ворога», – зазначили у громаді.
Поховали воїна в селі Слобідка Чернівецької області.
16 лютого 2024 року на фасаді гімназії в селищі Глибока встановили меморіальну дошку Герою.
Вдома на Іллю чекали батьки, брат, дружина і син 2017 р.н.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь