Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника Дністровської РВА Віталія ЯКУБЕНКА з приводу 34- ої річниці прийняття Декларації про державний суверенітет

Дата: 16.07.2024 12:00
Кількість переглядів: 37

Фото без опису➡️Сьогодні, 16 липня, в Україні відзначають 34 річницю прийняття Декларації про державний суверенітет – першого документу на шляху до проголошення Незалежності нашої держави,
📝Прийняття Декларації про державний суверенітет відбулося в контексті глибоких політичних і соціально-економічних змін, які призвели до розпаду срср наприкінці 1980-х — на початку 1990-х років.
💙💛Українське суспільство активно включилося в процеси державотворення. Воно вимагало більшої автономії для України та відродження її національної ідентичності. У цих умовах питання про суверенітет України стало одним із головних на політичному порядку денному.
🔰Документ підтримала абсолютна більшість депутатів Верховної ради — 357. Знов таки більшість з яких — комуністи. Проти проголосували всього четверо. І це попри те, що практично всі положення Декларації суперечили чинній на той час Конституції УРСР.
🇺🇦Українці продовжують відстоювати право на Незалежну державу, як і багато поколінь предків, зі зброєю в руках. Ми дорогою ціною боремося за свободу, незалежність та щасливе майбутнє України.
💪Нехай цей день призведе до нашої Перемоги над ворогом та процвітання нашої країни.
🇺🇦Слава Україні! Слава її Героям! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь