Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Історія про воїна Дениса

Дата: 26.07.2024 09:00
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

🪖«Чому приїхав? Захищати Батьківщину»: історія про воїна Дениса

27-річний військовий родом із Сокирян. Коли почалось повномасштабне вторгнення в 2022 році, чоловік перебував у Польщі. Він прийняв рішення повернутись і стати на захист України.

💬«Чому приїхав? Захищати Батьківщину… Чи пішов би, якби знав наперед як буде? Звичайно, що пішов би. Навіть якщо б мені сказали, що я там загину», - розповідає воїн.

Підготовку пройшов у Британії. Інструктори навчали штурмовим діям, зачисткам окопів і багато дали з оснащення, одягу. Як каже Денис, зброю тримав не вперше і мав певні військові навички ще після строкової служби. У складі 81-ї аеромобільної бригади брав участь у штурмових та оборонних діях на найгарячіших напрямках фронту - Торське, Діброва, ліси біля Кремінної.

❤️‍🩹У 2023 році Денис отримав кілька бойових травм в бою під Дібровою. Після важкої контузії погіршився зір, та інші наслідки, зокрема постійний головний біль і безсоння, каже, відчуває досі. Після лікування та рішення ВЛК був переведений на службу охорони ТЦК та СП.

💬 «Тут морально гірше, ніж там. Бог їх знає, що з людьми не так. Постійні «Чого ти тут, а не там?», «в ТЦК сидить, бо боїться». Вони бачать, що воював тільки якщо ти без ноги, без руки. Вони ж не знають що в голові робиться у всіх хлопців після пережитого. Інакше ставилися б по-другому. Це не мій вибір, щоб я служив зараз тут. Свій вибір я зробив тоді, а зараз продовжую службу за станом здоров’я. Призвуть у війська ще раз – піду знову», - говорить Денис.

🤵‍♂️👰У травні Денис одружився з коханою, яка повернулась разом з ним в Україну і була його найбільшою підтримкою.

💬«Люди не знають що таке війна, що таке горе, коли тут так добре живеться. Я не бажаю того нікому, але якщо б вони знали, як то хвилюватись за побратимів, спати в окопах при -20, сидіти тижнями голодному, в них би змінювалась думка про військових», - додає військовий.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь