На Буковині стартує конкурс «Супер-їдальня/харчоблок»
На Буковині стартує конкурс «Супер-їдальня/харчоблок»
Реформа шкільного харчування – одна із важливих реформ у сфері освіти, що розпочата в Україні у 2020 році й триває до сьогодні.
Чернівецька область з 2021 року реалізовує цю реформу та організовує харчування учнів відповідно до вимог Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.
Щоб оцінити, як змінилась шкільна їдальня, презентувати кращий досвід впровадження реформи, оголошено регіональний конкурс «Супер-їдальня/харчоблок» серед шкільних їдалень/харчоблоків закладів загальної середньої освіти області.
Конкурс проходитиме у двох номінації: Базова кухня та Опорна кухня.
Журі звертатимуть увагу на:
• створення сучасних умов для організації безпечного і якісного харчування;
• покращення та вдосконалення організації харчування в ЗЗСО;
• дотримання норм харчування, санітарно-гігієнічних вимог;
• зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти;
• формування культури обслуговування дітей.
Ознайомитися з критеріями оцінювання їдалень/харчоблоків можна за посиланням: http://surl.li/bhoajv
Етапи конкурсу:
І етап (місцевий) - серпень-вересень 2024
ІІ етап (регіональний) жовтень-листопад 2024 року
До 1 жовтня 2024 орган управління надсилає Департаменту освіти і науки ЧОВА заявку на участь в II етапі із зазначеною інформацією щодо переможця І етапу відповідно до умов проведення конкурсу.
На Буковині стартує конкурс «Супер-їдальня/харчоблок»
Реформа шкільного харчування – одна із важливих реформ у сфері освіти, що розпочата в Україні у 2020 році й триває до сьогодні.
Чернівецька область з 2021 року реалізовує цю реформу та організовує харчування учнів відповідно до вимог Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.
Щоб оцінити, як змінилась шкільна їдальня, презентувати кращий досвід впровадження реформи, оголошено регіональний конкурс «Супер-їдальня/харчоблок» серед шкільних їдалень/харчоблоків закладів загальної середньої освіти області.
Конкурс проходитиме у двох номінації: Базова кухня та Опорна кухня.
Журі звертатимуть увагу на:
• створення сучасних умов для організації безпечного і якісного харчування;
• покращення та вдосконалення організації харчування в ЗЗСО;
• дотримання норм харчування, санітарно-гігієнічних вимог;
• зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти;
• формування культури обслуговування дітей.
Ознайомитися з критеріями оцінювання їдалень/харчоблоків можна за посиланням: http://surl.li/bhoajv
Етапи конкурсу:
І етап (місцевий) - серпень-вересень 2024
ІІ етап (регіональний) жовтень-листопад 2024 року
До 1 жовтня 2024 орган управління надсилає Департаменту освіти і науки ЧОВА заявку на участь в II етапі із зазначеною інформацією щодо переможця І етапу відповідно до умов проведення конкурсу.