Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Буковині створять ще один індустріальний парк

Дата: 22.10.2024 17:00
Кількість переглядів: 11

Фото без опису✔️На Буковині створять ще один індустріальний парк

Сьогодні Кабінет Міністрів України включив індустріальний парк «Чернівці» до Реєстру індустріальних парків.

💬«Створення нових індустріальних парків — це складова урядової економічної політики «Зроблено в Україні» та дієвий інструмент залучення інвестицій і розвитку регіонів. Кожен новий парк — це не лише місце для інвесторів, а й поштовх для розвитку локальних економік та зміцнення України як виробничого хабу», — зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Ініціатором створення парку є Чернівецька міська рада, яка для будівництва необхідної інфраструктури планує залучити кошти місцевого бюджету, грантове та банківське фінансування, а також кошти державного бюджету за програмою розвитку індустріальних парків. Будівництво та облаштування об’єктів, що будуть розташовані на території парку планується переважно коштом учасників та інших суб’єктів індустріального парку.

☝️Парк займатиме площу 17,276 га і дозволить створити близько 750 нових робочих місць у різних галузях переробної промисловості таких як, машинобудування, виробництво меблів, електричного обладнання, медичних виробів, бетону, пластмас, а також у сфері логістики.

До Реєстру індустріальних парків внесено вже 96 індустріальних парків.

📌Довідково

Нагадаємо, в державному бюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків закладено 1 мільярд гривень. Надання коштів відбувається на безповоротній основі (50 % кошторисної вартості) ініціаторам створення та керуючим компаніям індустріальних парків для облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також відшкодування 50 % вартості приєднання до електричних мереж. Індустріальні парки з деокупованих територій зможуть реалізовувати проєкти у співфінансуванні 80 на 20.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь