Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для українців розширюють можливість одночасного оформлення ID-карти та закордонного паспорта: які нововведення запроваджує ДМС

Дата: 10.03.2023 12:35
Кількість переглядів: 78

👆 В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Вже понад 200 тисяч українців змогли скористатися цією зручною послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

👉Тож оскільки послуга з одночасного оформлення паспортних документів стала таким популярним запитом серед українців, Державна міграційна служба розширює цей експериментальний проєкт : окрім одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта особам від 14 років, в Україні будуть одночасно оформлювати закордонні паспорти також дітям до 14 років.

📝Зокрема, сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови «Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон», яка розроблена ДМС.

➡️Відтепер, зокрема, за одне відвідування один із батьків може:

✅одночасно оформити собі ID-картку та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років;

✅одночасно оформити собі ID-карту, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років.

👉Щоб отримати таку послугу необхідно одному з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників особи, яка не досягла 14-річного віку або особи, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП.

 

‼️Звертаємо увагу! Якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів обов’язкова!

☝️Ми переконані, що розширення цього експериментального проєкту значно спростить процедуру та зменшить час на оформлення паспортних документів.

💙💛Робимо все, аби українці комфортно та якісно отримували адмінпослуги в будь-якому куточку нашої країни. Наближаємо перемогу разом!

Зміни до постанови набирають чинності через 35 днів з дня публікування.

Управління ДМС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь