Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

4 квітня - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні

Дата: 04.04.2023 12:23
Кількість переглядів: 252

Фото без опису

🟥 4 квітня - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні.
🌐 Цей день започатковано ООН у   2005 році з метою привернення уваги людства до проблеми мінної загрози, перешкоджання використанню державами мін та подібних вибухових апаратів, покращення поінформованості суспільства щодо загрози вибухових пристроїв та пошук методів їхнього знищення на території держав.
🔥 Варварське вторгнення 24 лютого 2022 року ознаменувало кульмінацію восьмирічної агресії Російської Федерації проти України та необхідність переоцінки усталеної протягом останніх кількох десятиліть парадигми сприйняття питань війни і миру – найважливіших з тих, з якими має справу людство. 
🇺🇦Підрозділи Збройних Сил України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби транспорту щоденно ризикують життям, здійснюючи розмінування.
 👉Водночас Україна не залишається сам на сам з проблемою розмінування. Наші міжнародні партнери та донори надають матеріальну і технічну допомогу у протимінній діяльності. Передусім це міжнародні організації - НАТО, ОБСЄ, ЄС, ПРООН, ЮНІСЕФ, Червоний Хрест, країни-донори - США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Литва, Фінляндія, Нідерланди, Норвегія, Франція, Швейцарія, Словенія, Данія, Японія, Естонія, а також такі компанії як "Halo Trust", "DDG" та "FSD".

🇺🇦 Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки - нагода віддати шану всім загиблим від мін в усьому світі, консолідувати зусилля міжнародної спільноти навколо допомоги постраждалим та розчищення територій, а також привернути увагу до необхідності посилення тиску на РФ, спрямованого на припинення бойових дій проти України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь