Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нікітюк Ілля Павлович

Дата: 02.04.2024 12:34
Кількість переглядів: 124

Фото без описуНікітюк Ілля Павлович

02.02.2001-09.02.2023

орден «За мужність» III ступеня

 

Народився  2 лютого  2001 року  в селі  Росошани нині  Кельменецької громади Дністровського району Чернівецької області. Навчався в  місцевій школі, опісля вступив до Кельменецького професійного ліцею. У 2019 році  отримав диплом кухаря-кондитера.

Після проходження строкової військової служби вирішив пов’язати своє життя із військовою справою і 28 лютого 2020 року був зарахований на військову службу за контрактом. Ілля пройшов фахову підготовку в Старичах на Львівщині і із травня до листопада 2021 року перебував у зоні АТО/ООС. Із перших днів російсько-української війни брав участь у бойових діях в Бучі та Чорнобилі, опісля воював у Донецькій  та Луганській областях. Був стрільцем-санітаром у 10-й  гірського-штурмовій бригаді  «Едельвейс». Нічого не боявся, завжди йшов на передові позиції. Виконуючи бойове завдання на найгарячішому напрямку фронту – у районі Бахмута – разом із побратимами взяв в полон 10 російський загарбників.

Ілля був ще зовсім молодий. Йому виповнилось лише 22 роки. Він лише почав жити, мріяв про створення сім’ї, планував бути надійною підтримкою для матусі й сестри, розрадою у старості бабусі й дідусеві, але ворожий  обстріл в одну мить все обірвав. 9 лютого 2023 року Ілля загинув, під час бою в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області. Похований 15 лютого 2023 року в рідних Росошанах.

У нього залишились мама Олександра, сестра Анастасія, бабуся Зінаїда  та дідусь Сергій.

Указом Президента України № 436 2023 року від 18.07.2023 року нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.  22 вересня 2023 року, на фасаді Росошанівського НВК, встановлено меморіальні дошки пам’яті загиблих Героїв-односельчан, серед яких і  Ілля Нікітюк .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь