Дністровська районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ткачук Олександр Петрович

Дата: 02.04.2024 15:55
Кількість переглядів: 25

Фото без описуТкачук Олександр Петрович

15.03.1981-23.01.2023

орден «За мужність» III ступеня

 

Народився 12 березня 1981 року в селі Новоселиця Кельменецького району (нині Дністровський район) Чернівецької області. Після закінчення середньої школи пішов працювати в місцевий колгосп.  У 1999 році був призваний до лав Збройних сил України. Службу проходив у місті Скадовськ Херсонської області у прикордонних військах. Після закінчення служби у 2001 році  вирішив залишитись у Херсонській області  і почав працювати в колгоспі імені Покришена села Таврійське Голопристанського району. Там і зустрів свою майбутню дружину Жанну. Пізніше коли колгоспи перестали існувати сім’я Олександра зайнялася вирощуванням овочів, які згодом продавали на базарі,  і з цього жили.

Коли почалась війна та бомбардування області першими виїхали в безпечне місце діти Олександра, а чоловік з дружиною  потрапив під окупацію. Будинок був зруйнований і тому голова родини вирішив їхати в порівняно спокійне місце – у село, де сам народився і виріс. Придбали будинок і оселилися в ньому всі разом.

Призваний під час мобілізації 16 грудня 2022 році. Був старшим водієм, воїном військової частини А 4267. Вірний військовій присязі, загинув 23 січня 2023 року під час мінометного обстрілу населеного пункту Краснопавлівка Бахмутського району Донецької області. Смерть пов’язана з виконанням військової служби та захистом Батьківщини. Похований 27 січня 2023 року в рідному селі Новоселиця. У нього залишились дружина, діти – Марина, Оксана, Павло та двоє онуків.

Олександр Ткачук посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь